Polder Tài Jí Quán

Wat is Tài Jí Quán (太极拳)


Tài Jí Quán is van oudsher een zelfverdedigingstechniek. Het wordt wel vertaald met schaduw boksen. Echter, de toepassinggen worden meestal na een aantal jaren pas geleerd. Tot die tijd heeft een leerling geen idee waarvoor een bepaalde beweging gemaakt wordt. Wie les neemt zal in eerste instantie hetzelfde leren als die oude leerlingen. Wie na een aantal jaren oefenen nog steeds geinteresseerd is zal opzoek gaan naar de toepassingen. De toepassingen worden echter maar zelden onderwezen.

Bij het overdragen van de technieken zijn er verschillende stromingen ontstaan. Zo een stroming wordt een vorm genoemd en wordt meestal naar een familie genoemd. De meest bekende stijlen zijn: Yang, Chen, Sun en Wu.

Uitspraak


De uitspraak is ongeveer als Taai Dzji Tsjoe-en.

Lessen


Wil je Tài Jí Quán leren ga dan naar Lessen voor meer informatie hierover.

Vormen en stijlen


Vormen worden aangegeven door hun familienaam en door het aantal houdingen dat er in die vorm voorkomt. Zo is er bijvoorbeeld de 24 vormen vereenvoudigde Yang stijl. Deze is ontwikkeld in opdracht van de Chinese regering om de Chinezen weer in beweging te krijgen.

Enkele vormen die je hier kunt leren


- 24 vormen vereenvoudigde Yang-stijl, speciaal door de Chinese regering laten ontwikkelen om de Chinezen weer in de benen te krijgen. De toepassingen leer op dit moment niet.De onderstaande links zijn alleen voor leden toegankelijk.
Yang Stijl TJQ 8 vormen

Laatst veranderd: 2014 04 03