Guā Shā (刮痧)

Wat is Guā Shā?

Guā Shā is met een bot voorwerp op een bepaalde regelmatige snelheid en een bepaalde druk in bepaalde richtingen over de huid wrijven, genaamd schrapen. Echter, er wordt niets van de huid afgeschraapt. Het schrapen wordt over een laagje therapeutische olie gedaan dat van tevoren is opgebracht.

Door het schrapen worden afvalstoffen losgemaakt. Het lichaam kan dan beter deze afvalstoffen afvoeren waardoor het lichaam beter wordt.

Meer informatie op Wikpedia Guā Shā in het Nederlands en Wikpedia Guā Shā in het Engels.
Of kijk op Guasha therapeuten opleiding Santai.

Guā Shā gezichtsbehandeling kan voor twee doelen gebruikt worden. Als schoonheidsbehandeling en als therapeutische behandeling. In beide gevallen zullen rimpels vlakker worden, de huid verbeteren en het gezicht ontspannen laten voelen.

Waar is het goed voor?

Het kan preventief gebruikt worden, om het lichaam en de geest gezond te houden. En het kan gebruikt worden voor het verhelpen van klachten en ziektes. Zie lijst onderaan.

Het bevordert de bloedsomloop, ontgift en ontzuurt. Het versterkt het immuunsysteem en vermindert pijn. Het verbetert de werking van het zenuwstelsel en stimuleert de werking van de organen. Het brengt balans in de emoties en vermindert stress en spanning. Het is ontspannend en geeft mentale en psychische rust.

Bij veel lichamelijke en geestelijke ongemakken en ziektes kan Guā Shā voor genezing zorgen. Onderaan een lijst met ongemakken, ziektes en aandoeningen.

Wat gebeurt er met het gebied dat geschraapt wordt?

Het gebied dat geschraapt wordt kan rood worden (zie de wikipedia pagina), afhankelijk van waar er afvalstoffen onder de huid zitten. De huid wordt rood in banen die overeenkomen met de fysiologische structuur van het lichaam. Deze roodheid is heel iets anders dan een kneuzing en het is geen schaafwond. Na drie tot zeven dagen is de roodheid verdwenen, het lichaam heeft de afvalstoffen afgevoerd en is herstellende.

Hoe lang duurt een behandeling?

Ongeveer een uur, afhankelijk van het op te lossen probleem. De duur van een gezichtsbehandeling is afhankelijk van het gewenste effect. Een schoonheidsbehandeling duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier. Een therepeutische behandeling afhankelijk van het op te lossen probleem.

Hoe vaak moet een behandeling ondergaan worden?

Dat is afhankelijk van het op te lossen probleem. Dit kan zijn van 1 behandeling tot vele. De volgende behandeling kan pas gedaan worden als het lichaam van de vorige behandeling hersteld is. In het algemeen dient er niet langer gewacht te worden dan twee weken voor met de volgende behandeling te beginnen. De minimale tijd is ongeveer een week.

Doet het pijn?

Nee, althans, in het westen wordt Guā Shā zo uitgevoerd dat het geen pijn doet. In de zuid-oost aziatische landen, de herkomst van deze techniek, moet het pijn doen, zoals men daar er over denkt. Voor de westerling is dit geen optie, daarom wordt er net genoeg druk uitgeoefend om de afvalstoffen naar buiten te brengen en de cliënt geen pijn te laten lijden.

Wil je een behandeling

Wil je een behandeling, neem dan via de contact pagina contact met mij op voor een afspraak en de mogelijkheden.
Of mail direct naar Frits (frits@debron.nu).

Mijn eigen ervaringen

Tijdens mijn opleiding tot Guā Shā gezichtsbehandelaar vroeg ik mij af of het mogelijk was om het effect van de behandeling zelf te kunnen ervaren. De tweede dag van het studieweekend wilde ik dat vragen en onderweg naar les dacht ik wat er met de pijn in mijn rug gebeurd was. Ik heb sinds jaar en dag pijn in mijn bovenrug, tussen ruggengraat en schouderblad. Steeds is die spier vervelend pijnlijk, zo erg zelfs dat ik soms alleen maar schreef kan zitten. Maar de pijn was weg en is nog steeds weg. En dat alleen na een gezichtsbehandeling. Fascinerend, niet?

Heb jij ook last van pijnen in je lichaam? Neem een Guā Shā behandeling. Mail naar Frits (frits@debron.nu) voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

Lijst met een greep uit te behandelen problemen

- schouderklachten
- nekklachten
- hoofdpijn
- migraine
- rugklachten
- RSI
- stress
- burn-out
- hoge bloeddruk
- astma
- bronchitis
- stofwisselingsstoornissen
- reumatischeklachten
- chronische vermoeidheid
- spijsverteringsstoornissen

LET OP. Veel klachten kunnen niet verholpen worden. Wel kunnen ze verlichting geven waardoor een normaal leven geleid kan worden.

De onderstaande links zijn alleen voor leden toegankelijk.
Gua Sha aantekeningen

Laatst veranderd: 2016 05 30